You are here

Wat is MijnOverheid voor Ondernemers

Ondernemers willen vooral tijd besteden aan zaken waar ze goed in zijn: Ondernemen. De overheid kan de ondernemer daarbij helpen, door de digitale contacten met de overheid makkelijker, persoonlijker en nog meer betrouwbaar te maken. En zo de dienstverlening van de overheid aan ondernemers te verbeteren, waardoor uiteindelijk minder regeldruk ervaren wordt. Vanuit die gedachte wordt MijnOverheid voor Ondernemers (MOvO) gerealiseerd.

Makkelijker zaken doen met de overheid

MijnOverheid voor Ondernemers helpt ondernemers makkelijker digitaal zaken te doen met u als overheid. Zo kan de ondernemer bijvoorbeeld:

  • Veilig berichten met u uitwisselen via één postbus voor alle digitale berichten van de overheid;

  • Inzien, hergebruiken en wijzigen van eigen gegevens die bij verschillende overheidsorganisaties bekend zijn. Zodat de gegevens waarop de overheid besluiten neemt juist en inzichtelijk zijn;

  • Informatie op maat ontvangen; relevante informatie van diverse overheden voor de ondernemer. Zodat hij goed geïnformeerd is, snel op de juiste plek geholpen wordt en kan kiezen welke informatie hij in de toekomst waar en wanneer wil ontvangen.

MijnOverheid voor Ondernemers is straks dé digitale schakel tussen ondernemers en overheidsorganisaties. Enerzijds de ondernemer die vraagt: “Geef me inzicht in mijn gegevens en voor mij relevante overheidsinformatie, bedien me daar waar ik online ben en maak het simpel en overzichtelijk”.

En anderzijds de overheidsorganisaties die op hun beurt aangeven herkenbaar te willen blijven, en hun eigen, goedwerkende digitale omgeving en processen te willen behouden.